2020. szeptember 27.
Sok lehetőség rejlik az idei szőlőben, könnyedebb és testes vörösborokat is lehet készíteni belőlük.
2020. március 5.
Átadták a mezőgazdasági gépek értékesítésével foglalkozó Magtár Kft. szekszárdi telephelyét szerdán, a létesítményt a szolnoki székhelyű családi vállalkozás 200 millió forintos beruházással hozta létre.
Az 1800-as évek végén a súlyos filoxéra járványt követően hazánkban nagyon sok direkt termő szőlő került termesztésbe. Ezeknek szaporítóanyagát Észak-Amerikából hozták hozzánk főként a franciákon keresztül. Mivel a direkt termő szőlők (Concord, Elvíra, Fehér és Piros Delaware, Izabella, Jaquez, Noah, Othello) igénytelenek a termesztésre, tőkéik nagy…
Lapszám:
2020. február
Év:
2020
Hónap:
február
2019. május 18.
Együttműködési megállapodást írt alá az Erste Bank a Szekszárdi Borvidék képviselőivel a borvidék fejlesztése érdekében.
2019. március 31.
A Schieber Pincészet Tabu elnevezésű kékfrankos-válogatása a Baranya-völgyi dűlőben fekvő ültetvényen termett öregtőkés szőlőből készült.
Helyszín:
Schieber Pincészet
7100 Szekszárd, Kadarka u. 100.
Helyszín:
Bodri Pincészet
7100 Szekszárd, Faluhely dűlő
2018. október 25.
A kialakult időjárási szélsőségek miatt talán nagyobb szerepet kapott idén a szőlők elhelyezkedése, a dűlők. Az biztos azonban, hogy a 2018-as évből lesz lehetőség prémium borok készítésére, akár kadarkából is.
2018. szeptember 7.
A borudvarban harminchat pincészet és két pálinkaház vonultatja fel termékeit, az ételek utcájában öt szekszárdi étterem, rajtuk kívül más helyszínen további tíz vásári konyha lesz jelen.