2019. november 15.
A hazai tejtermék-fogyasztás növekedését a tej áfájának öt százalékra csökkentése mellett egyértelműen a sajt- és vajfogyasztás növekedése hozta.
2019. szeptember 10.
A hazai tejtermelők életben tartásához – további fejlesztéséhez és a hatékonyság növeléséhez – a mára már fenntarthatatlan nyerstej-árakat a növekvő költségekhez kell igazítani.
2019. július 19.
Rendkívül fontos feladat a tejtermelőktől a kiskereskedőkig terjedő termékpálya szereplői közötti, a megemelkedett előállítási költségek okozta feszültségek rendezése.
2019. március 25.
A 14 forintos, azonnali árcsökkentést a magas előállítási költségek és a piaci viszonyok sem indokolják, ám beláthatatlan következményekkel járhat a teljes magyar tejágazat számára.
2019. január 9.
Év elején több teendőjük is van az élelmiszeripari szereplőknek, ezért érdemes figyelni a határidőkre.
2018. december 21.
Csökkentik az áruházláncok a jövő év elejétől az ESL (hosszabban eltartható) és az UHT (ultrapasztőrözött) tejek árát, mivel azok forgalmi adója az elfogadott jogszabály szerint január 1-től 18 százalékról 5 százalékra mérséklődik.
2018. november 15.
Az egy főre jutó hazai tejfogyasztás az uniós átlagot közelíti, és az áfacsökkentések utáni többletforgalom miatt akár a fölé is kerülhet.
2018. július 6.
Az Országgyűlésnek benyújtott adócsomagban szerepel az ESL- és az UHT-tej áfacsökkentése.
2018. június 21.
Az áfacsökkentéstől a feketekereskedelem visszaszorulását és a hazai áruk előtérbe kerülését várják a piaci szereplők.