2018. október 6.
A vöröshagyma esetében nálunk a jelenlegi világtendenciák nem érvényesülnek. A termelés történelmi mélyponton van, nagyságrendje ma már a hazai szükségleteket sem fedezi. Az előrelépés csak a termesztés korszerűsítésétől várható. Ehhez nyújt segítséget a szerző a fajtatípusok és a különböző termesztési módok ismeretésével.
2018. szeptember 12.
Alkalmazkodni kell ahhoz, hogy a vörös- és a fokhagyma is frisspiaci termék lett, hiszen itt azok az európai termelők vannak versenyelőnyben – azokkal kötnek a kereskedelmi láncok féléves helyett 1-2 hetes szerződéseket –, amelyeknek jobb a termőképességük, a hozamuk és a tárolókapacitásuk.
2018. március 23.
Kell még jó néhány nap, hogy bármiféle talajmunkát lehessen végezni a határban.
2018. március 9.
A töltött káposzta és a lecsószezon közötti őrülten hosszú időt csak paprikás krumplival lehet kibírni.
2017. november 29.
A Budapesti Nagybani Piacon a fehér fejes káposzta termelői ára 21 százalékkal volt magasabb, míg a sárgarépáé 7 százalékkal, a petrezselyemgyökéré 17 százalékkal, a szabadföldi barna héjú vöröshagyma termelői ára 28 százalékkal volt alacsonyabb a vizsgált időszakban.
2017. szeptember 18.
A várakozások szerint az idén több és jobb mennyiségű zöldség kerülhet a raktárakba, a nagyobb kínálat pedig az árakat is lefelé terelte.
2017. augusztus 21.
Tavasz végén, nyár elejére a tárolókból kifogyott hagymát az úgynevezett áttelelő hagymával lehet pótolni.
2017. május 27.
Aki a magyar hagymát választja, az a hazai termelőket segíti.