2020. július 18.
Chicagóban 0,1 százalékkal drágult a búza, a kukoricáért 1 százalékkal, a szójababért pedig 0,5 százalékkal adtak többet. A repce piacán is pluszt tapasztaltak a kereskedők, a kurzus 0,3 százalékkal került feljebb. Európában is javult a hangulat, de Párizsban csak a repce és a kukorica drágult, a takarmánybúza stagnált, a malmi búza árszintje viszont csökkent.
2020. július 17.
Kajszibarack fáimon a késő tavaszi fagyok hatására csak pár gyümölcsöt szüretelhettem. A nyár folyamán jelentkezhetnek-e még kórokozók a fákon?
2020. július 17.
Veteményesemben egyes paradicsom tövek növekedése megállt, sárgulni kezdtek. Egy beteg tövet kivettem, a gyökerén apró göböket, csomókat láttam. Mi ez a betegség, másra is rámehet? Tudok ellene védekezni?
2020. július 17.
Az Egyesült Államokban a búza kurzusa 2,9 százalékkal csökkent, a kukorica ára 1,2 százalékkal emelkedett, míg a szójababért 0,8 százalékkal adtak többet a kereskedők. Európában a vevők uralták a piacot, a malmi búza, a kukorica, a repce és a takarmánybúza ára is csökkent.
2020. július 17.
Fontos a növényvédőszeres göngyölegek biztonságos és felelősségteljes kezelése.
2020. július 17.
A napraforgó-virágzás időszakában vagyunk, ami nem csak szemet gyönyörködtető látványával hívja fel magára a figyelmet, hanem bizony a beporzó rovarok is nagy munkában vannak ilyenkor.
2020. július 16.
A napokban országszerte megkezdődött a dinnyeszüret, és a hazai görögdinnye még szeptemberben is elérhető lesz az üzletekben, piacokon. Az átlagos dinnyefogyasztás 10 kg/fő/év; egyre népszerűbbek a többféle formájú valamint a magnélküli dinnyék – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.
2020. július 16.
Paradicsom növénykéimen szinte évek óta nyáron megtalálom ugyanezt a tünetet: mielőtt érni kezdene a bogyó, már barnul, rothad. Idén először a paprikán is ezt a tünetet látom. Mi lehet ez, ami mindkét növényt fertőzi és hogyan tudok ellene védekezni?
2020. július 16.
Gazdariport: tapasztalatok és vélemények az OROS CORNADO kukorica vágóasztal használatával és munkájával kapcsolatosan.
2020. július 16.
A globális kávékereslet nagyjából negyedét a kávézók és éttermek generálják, mivel a dolgozók világszerte lassan térnek vissza az irodákba, így komoly a kiesés a kávépiacon.