A borászatok termelési értéke az élelmiszeripar 3,2%-ának felel meg

2016. november 30. 15:44

A borászatok termelési értéke 101 milliárd forint, amely a teljes élelmiszeripari termelés 3,2%-ának felel meg.

Hazai és nemzetközi elismerést is szerzett a Dubicz Borászat

2016. november 28. 11:33

A régió egyik legrangosabb borászati szakkiállításán, Lengyelországban a borászat 2008-as Fríz Hárslevelű bora nyert aranyérmet, míg a hazai újborok versenyében a Dubicz Kékfrankos Rosé bora ért el hasonló eredményt.

Az agráriumot is érintő keddi határozatok

2016. november 23. 07:27

Változik a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló törvény, de kedden elfogadták a kormány őszi adócsomagját is, és született rendelet az inváziós fajok elleni küzdelem érdekében is.

Az alkoholos italgyártásról tart konferenciát a NAK

2016. november 21. 09:20

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén ősszel rendezvénysorozatot indított élelmiszeripari vállalatok részére. Az ötödik alkalom középpontjában az alkoholos italgyártás lesz.

A Villányi Franc már most fogalommá vált az értő borkedvelők körében

2016. november 18. 13:41

A Villányi Franc már most fogalommá vált, jóval többet jelent, mint egy egyszerű cabernet franc.

A krakkói nemzetközi borászati szakkiállításnak hazánk a díszvendége

2016. november 17. 16:02

Magyarország a díszvendége a szerdán kezdődött Enoexpo krakkói nemzetközi borászati szakkiállításnak.

FM: az oltalom alatt álló földrajzi árujelzők piaci értéket képviselnek (FRISSÍTVE!)

2016. november 17. 13:36

Az oltalom alatt álló földrajzi árujelzők - eredetmegjelölés és földrajzi jelzés -  számát növelni kell Magyarországon

Szőlőkkel suttogó: Tiszta vizet a pohárba...

2016. november 16. 10:43

Az aranyszínű sárgaság egy növényegészségügyi probléma, a borok minőségét és azok fogyaszthatóságát semmilyen szinten nem befolyásolja.

A teljes Badacsony-hegy zárlat alá kerül az aranyszínű sárgaság miatt

2016. november 15. 09:03

A szőlő aranyszínű sárgaság (Flavescence dorée, FD) betegség újabb fertőzési gócait azonosította a NÉBIH laboratóriuma a Badacsony-hegyen.

Változik a szekszárdi bikavér összetétele

2016. november 13. 20:13

A 2016/17-es borpiaci évtől változik a szekszárdi bikavér összetétele, és bővül a szekszárdi szőlők termőhelyen kívüli feldolgozásának területe is.