Agrárközélet

Bíznak a müzli- és gabonapehely-gyártó vállalatban

Agrofórum Online

Vételre ajánlja a Citi a Kellogg részvényeit. A Citi elemzői először készítettek elemzést az amerikai müzli- és gabonapehely-gyártó vállalatról.

A bank elemzői szerint a vállalat piaci részesedése nőtt az idei évben, ám ez a javulás nem csapódott még le a részvény árfolyamában, így vételre ajánlják a Kellogg részvényét – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt. A 72,52 dolláros részvényenkénti átlagos célárfolyam 2,3 százalékkal haladja meg a jelenlegi kurzust a Marketscreener adatai szerint. A legoptimistább elemző 15,6 százalékos árfolyamemelkedést vár a következő egy évben a részvénytől, míg a leginkább pesszimista 23,8 százalékos zuhanást helyezett kilátásba. Az átlagos ajánlás felülsúlyozás, azaz annak javasolt a vétel, akinek már a van a portfóliójában Kellogg részvény. A papírt követő elemzők közül öten javasolnak vételt, négyen felülsúlyozást, tízen tartást, ketten pedig alulsúlyozást. Eladási javaslatot egyik elemző sem fogalmazott meg.

Kedden 2,4 százalékos mínuszt hozott a kereskedés a Kellogg részvények számára a New York-i Értéktőzsdén, de idén így is enyhe 0,1 százalékos pluszban áll a papír. A hétéves mélypontnak számító tavaly májusi 52,5 dolláros mélypontról idén január közepéig 70,88 dollárra emelkedett a kurzus, utána viszont lassú, majd a koronavírus hatására gyors lejtő következett egészen 53,56 dollárig, ahova március 23-án ért a jegyzés. Onnan emelkedett a jelenlegi 70 dolláros szintre az árfolyam.

A Kellogg Company a reggelikhez fogyasztott gabonafélék gyártásában és forgalmazásában világelsőnek számít. Az értékesítési árbevétel csaknem felét, 49 százalékát a snackek adják. Ebbe a csoportba a keksz, a péksütemények, a gabonapelyhek és gofri tartozik többek között. Ezeket Kellogg, Keebler, Cheez-It, Murray, Austin és Famous Amos márkanevek alatt árusítják. A gabonafélék a bevétel 37 százalékát teszik ki, ezeket elsősorban a Kellogg márkanéven árusítja a vállalat. A fagyasztott termékek a forgalom 8 százalékához járulnak hozzá. A nettó árbevétel 58 százaléka az Egyesült Államokból, 15 százaléka pedig Európából származik. Az alkalmazottak száma összesen 31 ezer fő.

Kiemelt kép: newsroom.kelloggs.com

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Sok a poloska? Térkép készül - segíthet!

2020. szeptember 30. 15:09

Térképre kerülhetnek a poloskák, így kiderülhet, hol és mekkora a fertőzöttség Magyarországon.

A nagy termés ellenére marad a moszkvai exportkvóta

2020. szeptember 29. 10:47

A jó betakarítási kilátások ellenére a gabonaexportra vonatkozó nem vámköteles kontingensek mechanizmusa továbbra is relevánsnak tekinthető.

Stabilak az osztrák mezőgazdasági jövedelmek

2020. szeptember 29. 06:47

Aggasztó a helyzet az osztrák erdőgazdálkodásban, ahol az éghajlatváltozás hatásai új rekordokat okoztak a sérült fák számában és az ezzel járó bevételkiesés tekintetében.

Jelentősen növekszik a mezőgazdasági termékek világkereskedelme

2020. szeptember 28. 11:33

A fejlődés mozgatórugóinak a növekvő jövedelmek, a korábbinál kevesebb kereskedelmi korlátozás és a technológiai fejlődés számítanak.

Csökkentek a világpiaci élelmiszerárak augusztusban

2019. szeptember 5. 15:03

Augusztusban a szemes termények ára átlagosan 6,4 százalékkal (10,8 ponttal) 157,6 pontra csökkent havi összevetésben, különösen a kukorica és a búza áresésére, miközben emelkedett a rizs ára.

Ne pazaroljuk feleslegesen az élelmiszert!

2019. október 15. 08:08

Az éhezők számának csökkentéséhez először az élelmiszer-veszteséget és pazarlást kell mérsékelni, amellyel ráadásul a természeti erőforrásokkal való felelős gazdálkodáshoz, valamint a környezeti fenntarthatósághoz is hozzájárulunk.

A globális élelmiszergondok megoldásán dolgozik 130 tudományos akadémia

2018. november 29. 13:46

A megoldási javaslatok között említik a precíziós növénytermesztést és állattenyésztést, a növénynemesítési technológiák alkalmazását, az innovatív élelmiszereket, a tengeri és édesvízi halászat hatékonyságának növelését, az élelmiszer-pazarlás visszaszorítását.

A jövő ételeit 3D nyomtatóval és lézerrel "főzik" majd!

2019. január 19. 04:34

A gép nagyjából úgy működik, mint bármelyik más 3D nyomtató, kipréseli magából az összekevert élelmiszereket. A lézersugarak pedig a printelt élelmiszerekre irányulnak és pontos hőmérsékleten főzik meg az ételeket. Mivel az eszköz információval rendelkezik az összes alkotóelemről egyedi módon összekombinálhatja azokat.